
رزین اپوکسی چیست و چه کاربرد هایی دارد ؟
رزین اپوکسی چیست؟
رزین اپوکسی جزو رزینهای دو جزئی بوده و شامل سخت کننده و رزین میشود. این دو جزو دارای مشخصات و کاربردهای متفاوت بوده و برای اینکه بر روی قالب یا سطح چیزی ریخته شود، مانند چسب دوقلو با یکدیگر ترکیب میشوند.
از این رزینها بیشتر به منظور چسباندن ذرههای تزئینی در کارهای هنری و صنایع دستی استفاده میشود.
ویسکوزیته ترکیب رزین و هاردنر در حدود ۱۰۰۰mPa.s است بنابراین این رزین بسیار رقیق بوده و حبابگیری از آن بسیار آسان میباشد.یکی از ویژگیهای مهم این رزینها، سمی نبودن آنها است که به راحتی میتوان در اتاقهای تهویهدار استفاده کرد.
یکی دیگر از موارد استفاده از رزینهای اپوکسی در ساخت زیورآلات مصنوعی میباشد.
رزین اپوکسی بر خلاف سایر مواد چسبنده برای سفت شدن نیازی به کوره نداشته و به راحتی در مجاورت هوا کمکم سفت میشوند.
ارائه رزین اپوکسی بشکه ای
شاید برای تازه کارها و حتی کسانی که در زمینهی اپوکسی اطلاعاتی دارند جالب باشد تا بدانند رزین اپوکسی بشکه ای چیست و چگونه ارائه و فروخته میشود.
پوششهای کامپوزیت که پایههای اصلی آن اپوکسی است شامل اکسید گرافن اصلاح شده هستند که با نشاسته آماده میشود این پوشش با سنجش مادون قرمز کار میکند و شناخته میشود.
از آنجایی که این نانو کامپوزیتها منشا آلی دارند میتوان از آنها برای پوشاندن سطوح فلز در صنعت های مختلف استفادهی فراوانی کرد.
در روند اپوکسی خالص عامل پخت آمینی و کامپوزیت و در روند ترکیب اپوکسی با نشاسته شاهد پخت آمینی و اکسیدگرافن میباشیم. تا بتوانیم به حرارت مورد نیاز برسیم.

حال اگر به تغییر سطح گرما در این آزمایش بپردازیم به دنبال آن میزان مای واکنش هم تغییراتی میکند، به این نتیجه میرسیم که وجود اکسیدگرافن میتواند عکسالعمل شبکهای را به تاخیر اندازد، اما چنانچه به طور سطحی یعنی با پلیمر طبیعی نشاسته کاتالیزری اصلاحش کنیم میتواند چگالی شبکه را بالا ببرد.
در کل تعاریف انواع رزین ها و کاربردهای آن در مصارف مختلف صنعتی، هنری تزئینی و غیره شاید جویای خرید عمده و رزین اپوکسی بشکهای باشید تا بتوانید از امکانات خرید به صرفه تری برخوردار شوید.
در بسیاری از سایتها و فروشگاههای اینترنتی انواع فروش را دیدهایم اما اگر به دنبال خرید عمده و از نوع بشکهای رزین اپوکسی نظیر رزین اپوکسی EO6 خوزستان هستید کافی است سفارشهای خود را با ما در میان بگذارید.
جهت خرید رزین اپوکسی و هاردنر به فروشگاه ما مراجعه نمایید
ویژگیهای رزین اپوکسی
این رزینها به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند، کاربردهای فراوانی داشته و در بسیاری از صنایع استفاده میشود. در ادامه به چند مورد از ویژگیهای منحصر بفرد این رزینها اشاره میکنیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
ایستادگی مناسب در برابر اسیدهای قوی
چسبندگی قوی
قابل استفاده در خانه
استحکام مکانیکی زیاد در برابر نیروهای مختلف
آتشزا نبودن رزین اپوکسی؛ اما، ضد حریق نیست.
تحمل فشار لاستیک به میزان 5 تن در هر سانتیمتر مربع
قابلیت رسانا شدن؛ البته میتوان از آن به عنوان عایق جریان الکتریسیته نیز استفاده کرد.
عدم چسبیدن چربی و انواع آلودگی به سطح آن
مقاومت بالا در برابر دما پس از خشک شدن؛ به گونهای که تا 60 درجه سانتیگراد را به طور مداوم تحمل کرده و به صورت لحظهای نیز میتواند 80 درجه سانتیگراد را تحمل کند.
تنوع رنگ زیاد و سر نبودن آن نسبت به کاشی و سرامیک
کاربرد رزین اپوکسی در صنعت
رزین اپوکسی در صنعت به دلیل ویژگیهای چسبندگی قوی و زیبایی دو چندان و مطابق سلیقهی همه شناخته شده است، که توانسته به یک محصول همه کاره در بسیاری از صنایع تبدیل شود.
این محصول بسیار در برابر حرارت مقاوم میباشد و کاربردهای شیمیایی فراوانی دارد، همین موارد هم این محصول را به یک محصول ایدهآل برای هر کسی که نیاز به مواد مستحکم و پر استفاده داشته باشد تبدیل میکند.
رزین اپوکسی همچنین محصولی با دوام است که میتوان از آن با مواد مختلفی از جمله چوب، پارچه، شیشه، چینی و یا فلز کار کرد.
با توجه به همهی این موارد نکته مهم اینجاست که مقاومت رزین اپوکسی در برابر آب بسیار کم است، زیرا که تکرار شرایط مرطوب میتواند به مرور زمان موجب خرابی رزین شود که این امر گویای این است که رطوبت میتواند بر دوام طولانی مدت رزین تاثیر گذارد.
رزین به عنوان چسب هم کاربرد دارد، زیرا که خاصیت قوی اپوکسی باعث چسبندگی ساختاری و مهندسی میشود، اگر بخواهیم مثالهایی در جهت کاربرد اپوکسی بزنیم شامل ساخت مواردی چون وسایل نقلیه، اسنوبرد، هواپیما، دوچرخه و غیره میشود.
استفاده از چسب اپوکسی فقط به همین موارد ختم نمیشود در واقع در هر کاری قابل استفاده هستند، زیرا که میتواند انعطاف پذیر، سفت و سخت و مات و شفاف باشند.
استفاده در الکترونیک، در سیستمهای الکترونیکی به جهت اینکه از گرد و غبار و رطوبت جلوگیری میکند و عایق فوقالعادهای به شمار میآید یکی از رزین های مورد استفاده در ایجاد مدار و تولید عایقها و موتورها و ترانسفورماتورها میباشد.
استفاده در نقاشی، رنگ اپوکسی از بهترین پوششهای پودری محسوب میشوند که همین امر موجب استفاده در لوازم خانگی سفید میباشد.
کاربرد تزئینی، امروزه در محیط اطراف بسیاری از این کفپوش ها را دیدهایم، کفپوش های تراشه و ترازو از این نوع رزین های چسبنده هستند که باعث دفع آفات و بهینه کردن مصرف آب میشود.
استفاده از رزین اپوکسی در تعمیرات هم حائز اهمیت است، به دلیل خاصیت چسبندگی زیاد، بسیاری از مصرف کنندگان از رزین اپوکسی برای ترمیم و نگهداری لوازم خانگی خود استفاده میکنند.
نقاط ضعف رزینها
یکی از نقاط ضعف مهم رزین اپوکسی ، ضد خش نبودن آن است که البته قابلیت پولیش دارد. اما، اگر این کار به درستی و ظرافت انجام نشود، رزینها را دچار خش میکند. اغلب رزینها در برابر آب ضعف داشته و دچار تغییرات فیزیکی میشوند.
البته، برخی از نمونهها ضد آب بوده و کاربردهای خاصی دارند. همچنین رزینهای اپوکسی در برابر آفتاب مقاوم نبوده و اگر مدت زیادی مقابل اشعه UV خورشید قرار گیرند دچار تغییر رنگ میشوند.
رزینها اگر به خوبی بر روی سطح زیورآلات ریخته نشوند، سطح آن را گنبدیشکل و موجدار میکنند که این امر یک ضعف بزرگ در این ماده چسبنده میباشد. معمولا، فروشندگان به تصور غلط این موارد را جزو نقاط قوت رزینها میدانند.
غلظت رزینها باید تا چه حد باشد؟
برای اینکه غلظت رزینها کاهش یابد، باید آن را حرارت داد تا رقیق شوند. هرچه رزینها رقیقتر شوند کار کردن با آنها آسانتر بوده و با سختکنندهها بهتر ترکیب میشوند.
این امر موجب میشود تا هنگام مخلوط کردن رزینها با سفتکنندهها حباب کمتری ایجاد شود. برای اینکه سطح رزین شفاف و صیقلی شود بهتر است هیچ حبابی بر روی آن ایجاد نشود.
یکی از روشهای کاهش غلظت رزینها، قرار دادن آن درون آب بوده و بهتر است برای نتیجهگیری بیشتر، قبل از استفاده 10 الی 30 دقیقه با آب ترکیب شود.
نحوه سخت کردن رزینها به روش پختن
از ترکیب رزین اپوکسی با سفتکننده مادهای جامد بدست میآید. این کار به این خاطر است که رزینهای اپوکسی با سفتکننده موجب یک واکنش شیمیایی شده و ترکیب را از حالت مایع به جامد تبدیل میکند. این فرایند را Curing Time یا مدت سخت شدن مینامند.
البته، در حد فاصل بین حالت مایع و جامد یک مرحله بنام حالت ژل شدن وجود دارد که برخی از صنایع از ژل بدست آمده برای کارهای خاص استفاده میکنند. به طور کلی مراحل سخت شدن رزینهای اپوکسی به سه مرحله زمان قابل اعمال (حالت مایع)، سخت کردن اولیه (حالت ژل) و پخت نهایی (حالت جامد) تقسیم میشود